‘Niet onze producten, maar onze mensen zijn onze grootste troef’

Collin Arocho
Leestijd: 5 minuten

De Nederlandse hightech zit vol met getalenteerde ingenieurs. Maar hoe zorgen bedrijven ervoor dat ze dit talent in huis houden? Sioux Technologies legt de nadruk op zijn mensen en houdt ze gelukkig en uitgedaagd met interessante projecten, levenslang leren en trainingsmogelijkheden op maat.

Of je nu net afgestudeerd bent of al decennia in het vak zit, er valt altijd iets te leren. Van persoonlijke tot professionele, sociale tot technische vaardigheden, scherp blijven is de sleutel – vooral in de hightechindustrie.

Voor Sioux Technologies staat dit buiten kijf. ‘We zijn een leverancier van hightech oplossingen. We maken geen eindproducten; we leveren diensten, modules en submodules aan onze hightech klanten en partners’, zegt Duncan Stiphout, groepsleider van de afdeling systeembesturingssoftware en peoplemanager bij Sioux. ‘Onze kennis en kunde is wat ons echt onderscheidt. Het zijn niet de producten die we maken, maar onze mensen die onze grootste assets zijn – we blijven ze wel liever mensen noemen’, grapt hij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login