NI-waakhond toont gezondheid machines

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

National Instruments introduceert de Watchdog Agent Prognostics Toolkit voor Labview. Hiermee breidt het bedrijf de mogelijkheden van zijn systeemontwerpsoftware uit op het gebied van het voorspellen van de kwaliteit en toestand van machines. De toolkit is een resultaat van de samenwerking met de universiteit van Cincinnati. NI zegt hiermee tegemoet te komen aan de vraag van engineers om controle en rapportage van de gezondheidstoestand van machines, constructies, componenten en systemen.

De Watchdog Agent Prognostics Toolkit geeft engineers een oplossing die de efficiëntie van een PHM-applicatie (prognostic and health management) kan verhogen. Het pakket werkt met de signaalanalyseopties van Labview en de uitgebreide analyse van NI‘s Sound and Vibration Measurement Suite. Het biedt een set algoritmes waaronder logistische regressie, statistische patroonherkenning, een zelforganiserende kaart, een supportvectormachine en een Gaussiaans gemengd model. Engineers kunnen deze algoritmes gebruiken om van machines en componenten de gezonde en storingsmodi te beschrijven. De algoritmes converteren de gegevens van meerdere sensoren naar samengevatte gezondheidsinformatie voor efficiënte monitoring. De toolkit bevat ook een gezondheidsradargrafiek die de toestand van meerdere machineonderdelen op een enkel display toont.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content