Neways-bod gestand gedaan, VDL biedt aandelen aan

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Enschedese investeringsmaatschappij Infestos heeft haar bod op Neways gestand gedaan. Tot op heden hebben aandeelhouders 86,22 procent van de aandelen toegezegd. Dat is inclusief het minderheidsbelang van VDL van 27,63 procent. Acceptanten van het bod ontvangen de biedprijs van 14,55 euro in contanten voor elk aangemeld aandeel. Infestos kan besluiten een acceptatieperiode aan te kondigen waarin de overige aandeelhouders dit bod onder dezelfde voorwaarden en beperkingen kunnen accepteren.

Infestos streeft ernaar Neways als bedrijf genoteerd te houden aan Euronext Amsterdam. Indien het bedrijf echter 95 procent of meer van de aandelen verkrijgt, kan het besluiten een uitkoopbod te starten via een verplichte overnameprocedure. Nu de post-closing herstructureringsdrempel van ten minste 85 procent is bereikt, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders, kan Infestos ook besluiten om de post-closing fusie-herstructurering door te voeren. Beide procedures leiden tot beëindiging van de notering van Neways.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login