Nedcar praat ‘heel concreet’ met tweede opdrachtgever

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL Nedcar is in gesprek met drie partijen over een mogelijke opdracht. ‘Een is heel concreet, een ander wat minder concreet en de derde nog in een premature fase’, zegt directeur Paul van Vuuren in Eindhovens Dagblad. Die eerste kandidaat heeft inmiddels een zogeheten request for information gedaan, het voorstadium van een offerte. ‘De autofabrikant richt zich op een totaal nieuw mobiliteitsconcept; van zelfsturende auto’s in steden’, vertelt Van Vuuren. ‘Je rijdt naar een parkeerplaats aan de rand van een stad en stapt dan over in een elektrisch voertuig dat je naar het centrum brengt.’

Eind vorig jaar maakte Nedcar bekend dat het ook na 2022/2023 de BMW X1 blijft produceren. Daarmee lijkt de toekomst van de autoproducent ook na die jaren veiliggesteld. Maar het is natuurlijk risicovol om voor slechts één opdrachtgever te produceren. Nedcar is daarom al enige tijd hard op zoek naar andere partners.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login