Nasdaq-handel Materialise-aandelen van start

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ter ere van de beursgang van zijn bedrijf opende Materialise-CEO Wilfried Vancraen gisteren de handelsdag op de Nasdaq. De aandelen van de Leuvense specialist in 3D-printing worden sinds woensdag verhandeld op de Amerikaanse technologiebeurs. Het gaat in eerste instantie om acht miljoen zogenaamde American depositary shares met een openingsvraagprijs van 12 dollar. Daarmee hoopt Materialise dus 96 miljoen dollar op te halen. Dat is beduidend minder dan de 125 miljoen waarop het bedrijf mikte in zijn toelatingsdossier voor de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Mogelijk geeft Materialise in een later stadium nog eens 1,2 miljoen aandelen uit waarmee de bedrijfswaarde op 110 miljoen dollar zou uitkomen.

Na de eerste handelsdag sloot Materialise op een koers van 11,55 dollar. Check hier de huidige koers van de Materialise-aandelen (MTLS).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login