Mutracx haalt acht miljoen op

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

PCB-jetspin-off Mutracx heeft acht miljoen euro aan nieuw kapitaal vergaard. Het geld komt uit verschillende bronnen, waaronder moeder Océ en partner Sioux. Ook de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, de Rabobank, het Technostars-fonds en het nieuwe Technostarters Spin-Off Fund van de provincie Noord-Brabant dragen een financieel steentje bij. Eerder kreeg het jonge Helmondse bedrijf al 2,8 miljoen uit het Pieken in de Delta-programma. In totaal beschikt het nu over een potje van 12,5 miljoen euro.

Met dit geld wil Mutracx zijn Lunaris-technologie naar de markt brengen. Het doel is te komen tot een voor de klant bruikbaar apparaat dat de binnenlagen op een PCB kan jetten. Volgens de spin-off, die zijn naam ontleent aan de micrometerspoortjes die het systeem opbrengt, is Lunaris een 100 procent vervanger van conventionele lithografie: de oplossing sluit naadloos aan op bestaande processen en biedt significante voordelen op het gebied van arbeid, milieu, opbrengst (yield) en operationele kosten.

Mutracx komt voort uit het Lunaris-project, dat Océ samen met Sioux en andere partners uitvoerde in zijn Inkjet Application Centre (IAC) op de High Tech Campus Eindhoven. Begin vorig jaar bracht het Venlose concern de activiteit onder in een zelfstandige onderneming. Deze houdt kantoor op de eerste verdieping van printplatenfabriek Ramaer in Helmond, de eerste klant van de spin-off. De leiding is in handen van voormalig Océ‘er Henk Jan Zwiers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login