Modulaire besturing B&R kan tegen stootje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

B&R heeft zijn modulaire besturing en bijbehorend I/O-systeem MA120 en MA170 gelanceerd. De modules zijn speciaal ontworpen voor toepassingen in ruige omgevingen. Door de IP65-dichte behuizing en de gelakte printplaten kunnen ze temperatuurverschillen van -40 tot 85 graden Celsius zonder problemen doorstaan. B&R voert de apparaten uit met een dichtheid tot IP67 of IP69K waardoor kortsluitingen als gevolg van condensatie zijn uitgesloten. Bovendien zijn de nieuwe B&R-modules bestand tegen schokken en trillingen. B&R mikt met de MA120 en MA170 op bijvoorbeeld graafmachines en blusvoertuigen.

Per MA170 kunnen 44 I/O-kanalen vrij worden gedefinieerd. Als er meer kanalen nodig zijn, is het mogelijk om meerdere modules met elkaar te combineren. De MA120 is niets anders dan een I/O-knooppunt met een IP20-afdichting en zestien I/O-kanalen die als decentraal I/O-station kan worden ingezet. Talrijke interfacemodules bijvoorbeeld voor onderhoud op afstand maken een flexibele inzet van de apparaten mogelijk. Klanten kunnen de modules naar behoefte samenstellen. Dit betreft niet alleen de keuze van het aantal I/O-kanalen of de CPU, maar ze kunnen ook kiezen uit de Can-bus- en Ethernet Powerlink-communicatieprotocollen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content