Microscan rondt overname af van Siemens Machine Vision

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse Microscan heeft de overname afgerond van Siemens‘ in Nashville gehuisveste Machine Vision-business. Microscan biedt oplossingen voor ID-tracking en -tracing, variërend van simpele streepjescodes tot complexe inspectie- en meetsystemen. Het bedrijf wil op de Vision-show begin november in Stuttgart de eerste gecombineerde producten tonen.

Met de overname voegen de Amerikanen ruim zestig patenten en tien productlijnen toe aan hun portfolio. Daaronder vallen de Visionscape-software en -machinevisiesystemen, de geïntegreerde Hawkeye-camera‘s en het I-Pak-inspectiesysteem voor de farmaceutische, voedselverwerkende en verpakkingsindustrieën. Ook krijgt Microscan de Nerlite-lijn voor precisieverlichting, waarmee beeldverwerking bij elk type oppervlak mogelijk wordt.

Microscan en Siemens hebben volgens de overeenkomst ook afgesproken om in de toekomst samen te gaan werken op het gebied van productontwikkeling. Een bedrag hebben ze niet bekendgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login