Meyer Burger vormt zich om tot pv-fabrikant

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Meyer Burger Technology gooit de handdoek in de ring. Althans, als leverancier van pv-productiemachines. In plaats daarvan gaat het Zwitserse bedrijf zelf zonnecellen en -modules produceren, met in-huis ontwikkelde technologie. ā€˜De reden voor deze fundamentele koerswijziging is het feit wij er de afgelopen jaren niet in zijn geslaagd om ons technologisch leiderschap te gelde te makenā€™, schrijft de firma in een persbericht.

In de moordende pv-equipmentmarkt heeft Meyer Burger inderdaad een aantal zware jaren aardig de rug. Het bedrijf voerde diverse herstructureringen door, waarbij onder het onder meer het oorspronkelijk door OTB ontwikkelde inkjetplatform van de hand deed. Alle inspanningen om winstgevend te worden, bleken echter tevergeefs.

Daarom probeert Meyer Burger het nu als verticaal geĆÆntegreerde pv-producent. Het blijft machines en processen ontwikkelen, maar alleen voor eigen gebruik. Het dicht zichzelf daarin goede kansen toe, omdat het leidende technologie in huis heeft. ā€˜Een groot deel van de wereldwijd geproduceerde solarmodules is gebaseerd op technologieĆ«n die wij hebben ontwikkeld. Maar door de machines te verkopen, gaven wij de controle over de technologie uit handen en lieten de creatie van toegevoegde waarde voornamelijk over aan klantenā€™, aldus het bedrijf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login