Metris zoekt het buiten zijn traditionele markten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het slechte rapport voor 2008 noopt Metris om zijn grenzen te verleggen. Om de economische teruggang in zijn traditionele klantenkring op te vangen, is het Leuvense bedrijf gestart met het actief verkennen en bewerken van nieuwe omzetbronnen, weet Trends. ’Het is eerder mikken op nieuwe domeinen van klanten en ik denk dat we daar al een heel stuk weg hebben afgelegd‘, zegt CEO Bart Van Coppenolle in het zakenmagazine. ’Vooral het segment van de algemene industriële metrologie biedt nog veel potentieel. Potentieel dat we nu volop aan het bewerken zijn.‘

In 2008 realiseerde Metris 28 procent van zijn omzet in de autosector, 35 procent in de lucht- en ruimtevaart en 37 procent in algemene industriële metrologie. De meetspecialist hoopt ook in de markten voor medische apparatuur, scheepsbouw en nieuwe energie hoge ogen te kunnen gooien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login