Machinefabrikanten positief over 2017

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Groep Fabrikanten Machines (GFM), onderdeel van brancheorganisatie FPT-Vimag, is positief over de vooruitzichten van de machinebouw voor 2017. De vraag naar machines en machineonderdelen wereldwijd stijgt snel. Nederland, met een sterke machine-industrie, profiteert hiervan mee.

Wereldwijd stijgt de industriële productie waardoor ook de vraag naar werktuigmachines toeneemt. Dit blijkt uit prognoses van Oxford Economics, een gerenommeerd onderzoeksbureau. GFM-voorzitter Robert Nefkens: ‘De globale economie trekt aan. Dat heeft zich al in 2016 ingezet. De economie draait nu op volle toeren om de internationale vraag bij te houden.’

Nefkens baseert zijn mening ook op cijfers van de Duitse brancheorganisatie VDW. Die verwacht voor het lopende jaar een duidelijke groei van 3 procent. Ook Nederlandse economische cijfers staven de woorden van de voorzitter van de GFM. Zo becijferde het CBS dat de productie van de industrie verder groeit. De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in december 4,7 procent hoger dan in december 2015, maakte het CBS bekend.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login