Machinefabriek Geurtsen bouwt gerobotiseerde productielijn Auping-matrassen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Royal Auping heeft afgelopen maand een contract afgesloten met Machinefabriek Geurtsen voor de levering van een volledig gerobotiseerde productielijn voor nieuwe matrassen. Auping bevindt zich middenin de transitie naar een compleet nieuw en volledig circulair matrassenassortiment. Medio 2023 moet de lijn operationeel zijn in de Auping-fabriek in Deventer.

Momenteel komt er bij de productie van matrassen nog veel handwerk kijken. De nieuwe productielijn maakt het mogelijk om de grofweg tweeduizend verschillende matrasuitvoeringen die de Auping-fabriek kan maken, stuksgewijs volledig geautomatiseerd te produceren. De nieuwe productielijn past goed in de productiefilosofie van Auping, waarbij alles op order wordt geproduceerd. Machinefabriek Geurtsen werkt voor de besturing van de productielijn nauw samen met de firma Hollander Techniek.

Jan-Joost Bosman, algemeen directeur van Auping: ‘Voor ons is de ontwikkeling en productie van deze matrassenlijn een grote stap in de circulaire transitie van Auping. Geweldig dat we die samen met een machinebouwer uit Deventer kunnen zetten. Zo krijgt de lokale economie een impuls en bovendien is het erg praktisch en duurzaam om partners zo dichtbij te hebben.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login