Machinebouwer Madern lijft fijnmechanicus AJB in

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Het Vlaardingse Madern International heeft onlangs de fijnmechanische toeleverancier AJB Instrument uit Rozenburg overgenomen. Omdat de directeur en oprichter Albert Bouwknegt zich na veertig jaar uit AJB terugtrok, was dat bedrijf op zoek naar een geschikte partner. Madern biedt de overname mogelijkheden tot uitbreiding van de hightechtoelevering. Beide ondernemingen, die hun namen en locaties behouden, verwachten van de overname ‚Äôsynergie op commercieel en technologisch gebied‚Äė.

Familiebedrijf Madern werd in 1954 opgericht als graveerbedrijf voor naamplaten en stempels en groeide uit tot internationaal geori√ęnteerde fabrikant van machines die voorbedrukte banen van karton van snijlijnen, vouwlijnen en doordrukkingen voorzien. Deze bewerkte banen vormen het uitgangsmateriaal voor de verpakking van bijvoorbeeld dranken, voedingsmiddelen en sigaretten. Madern levert zijn producten wereldwijd, veelal aan grote drukkerijen met afnemers in de verpakkingsindustrie.

De fijnmechanische toeleverancier AJB ging in 1973 van start en opereert grotendeels op de Nederlandse markt. De onderneming legt zich toe op de fabricage van enkel stuks en serieproductie van kleinere, complexe componenten voor opdrachtgevers uit hightechsectoren als de medische apparatenbouw, de halfgeleiderindustrie en de aerospace.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login