Maakindustrie Nederland en Duitsland presteert beter dan bij ons, constateren de Britten

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Productiebedrijven in Nederland en Duitsland doen het beter dan hun Britse collega’s, zegt een recente studie door het Engelse tijdschrift The Engineer in opdracht van Essentra.

De onstuimige groei in de Nederlandse hightech blijft niet onopgemerkt. In het Verenigd Koninkrijk vroeg distributeur Essentra Components aan tijdschrift The Engineer om onderzoek te doen naar de productieniveaus in het VK, Duitsland en Nederland. Het herstel na de coronapandemie is volgens het onderzoek het duidelijkst in de Nederlandse responsgroep, waar ruim de helft (55 procent) zegt dat het productieniveau hoger is dan ooit. Essentra richt zich op de sectoren machinebouw, industriële elektronica, automobielindustrie en de bouw. Het bedrijf telt ruim achtduizend medewerkers en behaalde een omzet van 960 miljoen pond in 2021.

The Engineer ondervroeg in totaal honderd Duitse, honderd Nederlands en 400 Britse engineers. De demografie van de responsgroep was in grote lijnen gelijk. De respondenten waren afkomstig uit de automobielindustrie, de elektronicasector, de chemiesector en de farmaceutische industrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login