Lenze boekt recordomzet

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In een over het geheel genomen positieve marktomgeving heeft de Lenze Groep tijdens het boekjaar 2017/2018 zijn strategische groeikoers voortgezet en zijn financiële kerndoelen overtroffen. De omzet van het concern steeg over het boekjaar met 9,2 procent tot een recordwaarde van 741 miljoen euro en kwam daarmee ruim uit boven de oorspronkelijke verwachtingen. De organische en dus met wisselkoersveranderingen gecorrigeerde groei van de omzet bedroeg zelfs 11,2 procent. Ook het resultaat voor aftrek van rente en belasting (ebit) behaalde met een stijging van 12,3 procent een recordhoogte van 65,7 miljoen euro. De nettowinst groeide met 21 procent, vooral vanwege een gunstig belastingtarief.

De directie is van mening dat Lenze met het oog op de toekomst zowel strategisch als financieel goed voorbereid. ‘We willen minstens toonaangevend zijn bij wereldwijde industriële automatisering en vooroplopen bij vormgeving van de digitale omslag’, aldus bestuursvoorzitter Christian Wendler. Voor het boekjaar 2018/2019 rekent hij op een gemiddelde groei van omzet en resultaat. ‘We volgen een groeistrategie en investeren buitenproportioneel in onze verkoopkanalen, in onderzoek en ontwikkeling en in het serviceaanbod op het gebied van digitale services.’ Lenze bevestigt tot het jaar 2020/2021 zijn omzet tot 850 miljoen euro te willen verhogen. Met het potentieel van digitalisering stuurt de automatiseringsspecialist in de jaren erop zelfs op het miljard aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login