Landré brengt alles-in-één Cad-oplossing naar Benelux

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Landré brengt de nieuwste release van Ironcad op de markt in België en Nederland. Dit Cad-systeem heeft meer dan 250 duizend gebruikers voornamelijk in Amerika en Canada en wint aan populariteit in Europa. Ironcad is de een tekenoplossing voor hout-, kunststof- en metaalverwerkende bedrijven die zich bezighouden met maatwerkoplossingen zoals constructiebedrijven en machinebouwers. Met deze alles-in-één oplossing koppelt Ironcad 3D ontwerp en visualisaties aan 2D werktekeningen.

Ironcad behoort tot de vroege pioniers in direct modelling. De makers hebben dat concept consequent doorgezet en steeds verder geoptimaliseerd. De intuïtieve manier van ontwerpen, gebaseerd op het drag-and-drop-principe maakt het mogelijk om met Ironcad snel en eenvoudig een productontwerp in 3D op te zetten van waaruit automatisch de 2D werktekeningen worden gegenereerd, aldus Landré. Doorsneden en details blijven daarbij gekoppeld aan het 3D-model. Bij wijziging van het 3D-model zullen alle tekeningen zich automatisch aanpassen in de maatvoeringen, details en doorsneden.

Ironcad draait als een van de weinige 3D Cad-systemen op zowel Acis- als Parasolid-modelleerkernels waarmee gegevensuitwisseling en samenwerking met de gebruikers van andere 3D-modellers mogelijk wordt. Gebruikers van Ironcad kunnen bestanden van derden importeren, binnen hun omgeving verder bewerken en middels een DXF- of Step-file voor productie gereedmaken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content