Landes boekt miljoenenopdracht bij Airbus

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Landes High End Machining heeft onlangs een grote order geboekt voor de productie van samengestelde systemen voor de nieuwe Airbus A350. Het gaat om de levering van private door locking systems. Deze elektrisch bediende systemen zorgen ervoor dat de cabinedeuren naar de cockpit en naar de rustvertrekken van het cabinepersoneel normaal gesloten zijn en automatisch openen bij het wegvallen van de cabinedruk. Landes zal deze mechanische componenten samenstellen, produceren en (elektro)mechanisch testen. Er worden vier verschillende subsystemen bij Landes geproduceerd. Naast het feilloos functioneren van deze mechanismen stelt Airbus hoge eisen aan de visuele en geluidstechnische eigenschappen. Leveringen zullen vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar plaatsvinden.

Medio 2013 boekte Landes al een grote opdracht voor het leveren van sensoronderdelen voor de A350. Dit nieuwe contract vertegenwoordigt een omzet van circa 4 miljoen euro en heeft een looptijd van zeven jaar. Voor Landes betekent dit contract een belangrijke volgende stap in realisatie van zijn strategie om verder te penetreren in het luchtvaartmarktsegment.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login