Karlijn Raats
2 January 2008

Automatiseerder Koning & Hartman heeft op het nippertje van 2007 vier bedrijven overgenomen van de holding Communitower Groep. De bedrijven hebben geen financiële details bekend gemaakt. De aankopen betreffen NKM-Netwerken Veenendaal, NKM-Netwerken Dordrecht, het Zwolse Roelofsen Installatie Services en Square Nederland in Vianen. Samen hebben deze bedrijven in 2007 40 miljoen euro omgezet met in totaal 300 medewerkers.

NKM-Netwerken in Dordrecht installeert infrastructuren voor telecommunicatie, kabeltelevisie en energie. Zijn broertje in Veenendaal onderhoudt dergelijke netwerken. Roelofsen Installatie Services beheert energiemeters voor energiemaatschappijen als Nuon en Oxxio. Het laatste bedrijf in het rijtje aankopen richt zich op de bouw en het beheer van mobiele netwerken.

Algemeen directeur van Koning & Hartman Oswald Coene: ’Naast het leveren van producten en systemen wilden wij uitbreiden in onze dienstverlening. We willen een totale keten van ontwerp, advies, levering, installatie, onderhoud en beheer aan de klant kunnen aanbieden. Daarnaast vergroten we onze toegang bij een aantal kabelnet-, energie- en telecomklanten met deze overnames.‘

De acquisitie van de bedrijven is de vierde binnen drie jaar na de management buy-out van Koning & Hartman. Eerder namen de Amsterdammers de activiteiten over van Allmons Group, het de Belgische bedrijven Simoco Benelux Multitechnic.