KMWE behaalt medische Iso 13485-certificering

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

KMWE heeft de Iso 13485-certificering binnengehaald, waarmee het gekwalificeerd is om medische en diagnostische apparatuur te ontwikkelen en te produceren. Het medische diploma is een aanvulling op de nauw verwante Iso 9001:2010-kwalificatie die het bedrijf al op zak heeft. Ook heeft het een AS9100 rev C-kwalificatie voor lucht- en ruimtevaarttoepassingen. De nieuwe certificering heeft betrekking op zowel de productie- en assemblagedivisie als de ontwerp- en engingeeringafdeling.

De certificering stond eigenlijk al voor het najaar van 2011 op de agenda. Door het onderbrengen van de engineering- en projectmanagamentactiviteiten in KMWE Projects en het inrichten van een bijbehorend nieuw pand, kwam dat toen echter niet goed uit en is het plan vooruit geschoven. De audit was mede op deze activiteiten gericht.

Behalve in de medische markt is KMWE actief in de semicon-industrie, de lucht- en ruimtevaart en in de industriële automatisering. Naast het hoofdkantoor in Eindhoven heeft het bedrijf een vestiging in Maleisië en een joint venture in Turkije.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login