Jan van Eijk ontvangt ASPE Lifetime Achievement Award 2021

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Jan van Eijk, voormalig cto Mechatronics bij Philips Innovation Services, emeritus hoogleraar Advanced Mechatronics aan de TU Delft, medeoprichter van Mechatronics Academy en docent bij High Tech Institute, heeft de ASPE Lifetime Achievement Award 2021 ontvangen. De uitreiking van deze award van de Amerikaanse vereniging voor precisietechnologie vond plaats in een hybride setting waarbij Van Eijk en enkele van zijn oud-collega’s vanuit het Boordhuys in Nuenen een live verbinding hadden met de deelnemers van de ASPE Annual Meeting in Minneapolis. ASPE is de Amerikaanse tegenhanger van Euspen.

Jan van Eijk geldt als grondlegger van de mechatronica in Nederland en als een eigenzinnig denker. Hij heeft bijgedragen aan innovaties van Philips en spin-offs als ASML, zette zich vol in voor opleiding van mechatronici en legde veel nadruk op interdisciplinaire samenwerking en ‘soft skills’.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login