Investeringsconsortium neemt regie over ICT

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

De industriële automatiseringsexpert ICT krijgt een nieuwe eigenaar. Het Eindhovense bedrijf is overgenomen door een investeringsconsortium bestaande uit nieuwe meerderheidsaandeelhouder NPM Capital en minderheidsaandeelhouder Teslin Acquisition. In totaal betaalden de investeerders iets meer dan 140 miljoen euro, of 14,50 per aandeel, wat neerkomt op een premie van 31,8 procent ten opzichte van de huidige aandelenkoers van ICT. In de nieuwe overeenkomst zullen ICT-ceo Jos Blejie en -cfo Jan Willem Wienbelt aanblijven en het bedrijf blijven leiden, en tot 200 miljoen euro krijgen om de groeiambities te realiseren en nieuwe acquisities mogelijk te maken.

Dit nieuws komt net op het moment dat ICT zijn jaarresultaten voor 2020 bekendmaakte, waar de softwareoplossingsspecialist ondanks de Covid-19-pandemie goed presteerde. In totaal groeide de omzet jaar-op-jaar met 3 procent tot 160 miljoen euro. De nettowinst van het bedrijf kwam uit op 4,4 miljoen euro, een stijging van maar liefst 63 procent ten opzichte van de 2,7 miljoen uit het haar ervoor.

‘In de afgelopen jaren is ICT Group geëvolueerd van een aanbieder van detacheringsdiensten naar een aanbieder van industriële technologische oplossingen met een veerkrachtig bedrijfsmodel. Dit heeft geresulteerd in een gezonde mix van activiteiten, terwijl we onze focus verder vergroten op diensten met een hoge toegevoegde waarde, inclusief onze eigen branchespecifieke softwareproposities’, aldus Blejie. ‘Het consortium zet zich in om ons te ondersteunen bij het versnellen van onze groei en geografische expansie, inclusief het verstrekken van verdere financiering met eigen vermogen voor aanvullende acquisities.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login