Investeerder neemt drukmachinebouwer Van Dam over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Anders Invest heeft Van Dam Machines uit Amsterdam overgenomen. Van Dam, opgericht in 1962, produceert en verkoopt bedrukkingsmachines voor plastic en papieren bekers en bakjes, met name voor de voedingsmiddelenindustrie. De onderneming heeft een omzet van vijftien tot twintig miljoen euro per jaar en biedt werk aan ruim zestig mensen. Van Dam assembleert de machines in zijn fabriek in Amsterdam en verkoopt deze vanuit Nederland en zijn Amerikaanse vestiging in Fairfield aan een wereldwijde klantenkring. Anders nam de aandelen over van directeur René Jepma, sinds 2009 eigenaar van Van Dam.

Van Dam heeft in nauwe samenwerking met een inktleverancier en de grootste klant de zogenaamde In-Direct Flexo-technologie ontwikkeld waarbij de machines met de vier cmyk-kleuren alle benodigde kleuren kunnen drukken met een hogere resolutie dan de conventionele dry-offsettechnologie en toch eenzelfde snelheid. Omsteltijden en batchgroottes kunnen hierdoor significant worden teruggebracht. Bij het bedrukken van papieren verpakkingsmaterialen is IDF de enige technologie die in staat is om op economische wijze de verpakkingen van hoge kwaliteit bedrukking te voorzien, stelt het Amsterdamse bedrijf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login