Interesse bedrijven in TKI valt tegen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Topsectorbedrijven hebben vorig jaar gezamenlijk 200 miljoen euro gestoken in de Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s), meldt het ministerie van Economische Zaken. Dat bedrag is een derde minder dan geraamd. De lager dan verwachte inbreng is een domper voor universiteiten en kennisinstellingen, omdat ze inkomsten mislopen.

TKI’s zijn publiek-private samenwerkingsverbanden. Voor elke euro die bedrijven erin investeren, doet de overheid er 25 cent bij. Dat bedrijven minder geïnteresseerd waren in deze subsidie dan verwacht, verklaart EZ uit het feit dat de TKI-toeslag vorig jaar zijn debuut maakte en er slechts één inschrijvingsronde was.

Dit jaar worden er meerdere rondes gehouden. Op basis van de eerste voorspelt EZ nu een forse toename van de belangstelling: de investeringen zouden dit jaar oplopen tot 280 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login