Intelligent Performance Engineering zorgt voor innovatief ontwerp en hoge prestaties

Rahul Garg is vicepresident industriële en zware machines bij Siemens Digital Industries Software en verantwoordelijk voor wereldwijde business development.

Leestijd: 6 minuten

Digitale transformaties stellen machinebouwers in staat om in te spelen op de veranderende klantvraag voor steeds meer op maat gemaakte producten. Als gevolg hiervan worden machines en apparatuur steeds complexer: slimmer, lichter en meer toegespitst op de specifieke behoeftes van de eindgebruiker. Industriële machinebedrijven passen geavanceerde ontwerp- en simulatieconcepten toe via Intelligent Performance Engineering om deze uitdagingen effectief het hoofd te bieden.

De implementatie van Intelligent Performance Engineering (IPE) in combinatie met een digitale thread is van vitaal belang voor bedrijven die tijdens het evalueren, verifiëren en testen van hun ontwerpen tegemoet willen komen aan de behoeftes van klanten voor wat betreft betrouwbaarheid en goede machineprestaties. Dit artikel beschrijft het Intelligent Performance Engineering-concept en het vermogen hiervan om zelfs voor de meest innovatieve, complexe machines consistente en hoge prestaties te garanderen. Bij die performance draait het om personalisatie, wereldwijde concurrentie en simulatie, waarbij de IPE-aanpak wordt toegepast om veiligheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit te garanderen.

IPE bevat de volgende drie onderscheidende factoren: multifysische simulaties en tests, geïntegreerd ontwerp en simulatie, en closed-loop validatie. Die factoren stellen machinebouwers in staat om een uitgebreide digital twin te creëren waarmee teams efficiënt de mogelijkheden en beperkingen van productprestaties en -variaties kunnen evalueren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login