Induvac verbetert klauwenpomp

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Induvac brengt een vernieuwde klauwenpomp uit. Dit type pomp is nu leverbaar in capaciteiten van 60 tot 500 kubieke meter per uur en is toepasbaar in vele industrietakken die nu nog overwegend de droge draaischuifvacuümpomp gebruiken. De Induvac-klauwenpompen verschillen fundamenteel van deze meer conventionele varianten doordat ze volledig contactvrij zijn en dus ook niet onderhevig zijn aan slijtage. Ook is er geen olie nodig voor de compressie.

Voor de gebruiker betekent dit een aanzienlijke besparing op de operationele kosten: geen vervanging van versleten onderdelen, geen olie bijvullen en geen stilstand. Het onderhoud beperkt zich tot het vervangen van een inlaatfilter en het verversen van de olie na circa tienduizend werkuren. Vanwege zijn grote efficiëntie is de Induvac-klauwenpomp tevens energiebesparend. Hij verbruikt tot wel 60 procent minder energie vergeleken met de drooglopende schottenpomp. Bovendien kan hij worden aangedreven door frequentiegeregelde motoren, wat een verdere energiebesparing oplevert.

De pompen worden veel toegepast voor industriële oppakfuncties, bijvoorbeeld in assemblage- en CNC-machines en medische systemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content