Industriële SBC Aaeon draait op AMD

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Aaeon introduceert de HSB-800P, een processormodule op halve grootte met PCI-uitbreidingsinterface. De enkelbordcomputer combineert een Geode LX 800-processor met de CS5535-chipset, beide van AMD, en 256 Mbyte 400 MHz DDR-Ram aan boord. Via een 200-pins Sodimm-socket is dit uit te breiden tot 1 Gbyte. Typische toepassingsgebieden zijn fabrieksautomatisering, industriële automatisering en controle, en transport.

De HSB-800P heeft vier RS232-interfaces, waarvan een configureerbaar als RS422 of RS485 en een die eindigt in een DB9-connector op de achterwand. Daarnaast biedt de SBC een Fast Ethernet-aansluiting, een parallelle poort en vier keer USB 2.0. Voor dataopslag zijn er een Compactflash-socket van het type 2 en connectoren voor floppy, Pata en Sata (twee). De geïntegreerde grafische versneller ondersteunt simultane CRT en LVDS-lcd-displays tot een resolutie van 1600 bij 1200 pixels. De ingebouwde PCI-kaartvoet maakt gebruik mogelijk in een PCI-achterwand.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content