Industriële automatiseerder VHE in handen nieuwe investeerder

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VHE Industrial Automation verkoopt de meerderheid van zijn aandelen aan investeringsmaatschappij Torqx Capital Partners. De huidige aandeelhouders Joop Essing (ceo) en Marc van Happen (cto/coo) zullen een deel van hun belang in het bedrijf behouden en hun huidige rol voortzetten. Met de transactie die naar verwachting begin juli is afgerond, wil VHE zijn positie in zijn doelmarkten halfgeleiders, hightech en slimme energie verstevigen.

Essing: ‘VHE is 63 jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een betrouwbare en innovatieve partner voor industriële automatiseringsprojecten. In 2016 heeft de familie Van Hout een stapje teruggedaan en is Greendelta Corporate Investments aan boord gekomen als meerderheidsaandeelhouder; op dat moment ben ik zelf ook ingestapt. De afgelopen vijf jaar hebben we samen met Greendelta het bedrijf meer dan verdubbeld, de slimme-energiemarkt betreden, lean productie toegevoegd en een tweede locatie geopend. Nu staan we aan de vooravond van verdere groei. In Torqx hebben we de ideale partner gevonden om ons daarbij te ondersteunen.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login