IHC niet kopje-onder door investerend consortium

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Scheepswerf IHC zit al een tijdje in zwaar weer. Sinds medio vorig jaar onderzoekt het bedrijf uit Kinderdijk verschillende opties om zijn kapitaal te vergroten. Een Chinese partij zou interesse hebben in een overname van de Hollandse scheepsbouwer. Omdat ze vrezen dat hun Chinese tegenhangers dan op meer dan alleen de prijs kunnen concurreren, staken Nederlandse en Belgische baggeraars de koppen bij elkaar. Vorig week rolde daar een intentieverklaring uit voor de overname en herfinanciering van IHC.

Het investerende consortium bestaat uit HAL Investments, Ackermans & Van Haaren, Merweoord en Huisman. Ze krijgen steun van de ministeries van Economische Zaken en Financi√ęn, en kredietverzekeraar Atradius. Onderdeel van de nieuwe fase die IHC ingaat, is dat er een nieuwe topman is aangesteld. Gerben Eggink vervangt Dave Vander Heyde als ceo.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login