IHC Merwede standaardiseert op PLM-software Siemens

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

IHC Merwede gaat zijn volledige wereldwijde productontwikkeling en productdatamanagement standaardiseren op de geïntegreerde PLM-software van Siemens. Het miljoenencontract is onderdeel van het initiatief ‘One IHC’ dat het maritieme concern in 2012 is gestart met als doel om alle belangrijke zakelijke processen harmoniseren.

‘Onze zakelijke strategie is gebaseerd op vier pijlers – groei, internationalisatie, innovatie en samenwerking’, aldus IHC-CFO Dave Vander Heyde. ‘Deze strategie heeft geleid tot de ontwikkeling van ons One IHC-initiatief met als doel waardevermeerdering voor onze klanten. Dit willen we bereiken door meer harmonisatie en een excellente bedrijfsvoering. Ons streven om al onze productontwikkeling te standaardiseren op basis van de PLM-softwareoplossingen van Siemens is een belangrijk en integraal onderdeel van dit initiatief. De rechtstreekse toegang tot alle productgegevens vanuit een willekeurige locatie leidt tot meer efficiëntie, lagere kosten en betere kwaliteit. Bovendien zijn snellere intelligente beslissingen op het gebied van productontwikkeling mogelijk.’

De overeenkomst tussen IHC Merwede en Siemens omvat licenties voor diverse PLM-softwareoplossingen van Siemens. De onderneming gaat NX-software inzetten als belangrijkste oplossing voor 3D computergestuurd ontwerp, fabricage en technische analyse (Cad/Cam/CAE), en het Solid Edge-pakket voor specifieke ontwerp- en engineeringprojecten. Hierdoor kan IHC het aantal huidige Cad-systemen aanzienlijk terugdringen, wat leidt tot lagere kosten en efficiëntere processen. Het Siemens Teamcenter-portfolio zal worden gebruikt als het enige PDM-systeem, zodat er een enkele bron ontstaat voor de enorme hoeveelheden productinformatie die het gevolg zijn van de gecompliceerde en geavanceerde scheepsconfiguraties van IHC Merwede.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login