ICT verzorgt procesautomatisering proeffabriek Plant One

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering is gevraagd om de volledige procesautomatisering te verzorgen voor een van de nieuwe proeffabrieken bij Plant One, een faciliteit in Rotterdam Rijnmond waar bedrijven procesinnovaties kunnen testen in een volledig geoutilleerde testomgeving. ICT werkt voor deze opdracht samen met Plant One en chemiebedrijf Huntsman.

ICT heeft de systemen voor de procesautomatisering aangesloten en de software geleverd voor de Schneider-PLC’s en het Wonderware Scada-systeem. Hierdoor kan de proeffabriek volledig automatisch worden bestuurd. Voor analyse en rapportage worden alle processignalen geregistreerd in een informatiesysteem van Aspentech.

‘De installatie, een miljoeneninvestering voor Huntsman, zal gedurende twee jaar worden getest op de locatie bij Plant One’, zegt Plant One-directeur Karin Husmann. ‘Het is voor ons en voor Huntsman van het grootste belang dat dit op een betrouwbare en veilige manier wordt gedaan. ICT heeft op deskundige wijze de verantwoordelijkheid genomen voor de elektrotechnische apparatuur, de instrumentatie en de procesautomatisering. Hiermee heeft ICT zich bewezen als complete systeemintegrator voor Plant One.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login