ICT plust door Bulgaarse overname, dipje in Nederland

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 34,6 miljoen euro. Dat is zeven procent meer dan in dezelfde periode van 2014. Deze toename is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de overname van Strypes in Bulgarije, nu ICT Nearshoring. Zonder deze acquisitie, die 2,5 miljoen euro heeft bijgedragen aan de inkomsten, zou de dienstverlener uit Barendrecht onder het niveau van twaalf maanden geleden zijn gedoken door een achterblijvende vraag in Nederland. De nettowinst bedroeg 1,5 miljoen euro, tegen 0,9 miljoen in het eerste halfjaar van 2014.

Met 30,1 miljoen euro haalde ICT in Nederland twee procent minder binnen. Door uitgestelde projecten verkocht het hier minder licenties en materialen. Daarnaast daalde de vraag naar detachering in industriële markten. De onderdelen ICT Polen en Improve Quality Services zagen hun omzet juist stijgen dankzij nieuwe klanten. In Bulgarije groeide het aantal fte van 54 ten tijde van de overname naar 85 fte eind juni. Deze toename houdt eveneens verband met werk voor nieuwe opdrachtgevers.

ICT-ceo Jos Blejie is positief gestemd over de rest van het jaar. ‘In de eerste helft van 2015 hadden we in Nederland te maken met een vertraging in de vraag naar industriële automatisering. Onze verwachting is echter dat die vraag in de tweede jaarhelft weer zal aantrekken.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login