IAS nu ook gespecialiseerd in Siemens

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Naast zijn specialisme in AAB voert IAS Industrial Automation uit Zundert sinds deze maand ook actief de producten van Siemens. Dit kwam tot stand met hulp van moederbedrijf JB Systems Industrial Automation uit Vlaardingen. Vanuit JB Systems komen er namelijk drie senior Siemens-engineers naar IAS zodat met de productvoering van Siemens meteen een vliegende start kan worden gemaakt. Deze uitbreiding past goed binnen de ambities van Batenburg Techniek, waar IAS binnen de divisie Industriële Automatisering als belangrijke pijler wordt gezien voor verdere groei in Zuid-Nederland en België.

IAS is sinds zijn oprichting in 2005 vooral gericht op procesbesturingssystemen zoals plc, Scada en DCS en heeft meer dan tien software-engineers in dienst. Tot op heden lag de focus bij IAS vooral op de productlijn van ABB, simpelweg omdat de meeste werknemers een verleden hebben met de producten van ABB en ook de voorlopers daarvan zoals Sattline. ‘Een van de belangrijkste redenen om in 2015 mijn aandelen te verkopen aan JB Systems was een verbreding in systeemkennis naar Siemens’, aldus Ron de Bruijn, businessunitmanager van IAS. ‘Aangezien we als ABB System 800xA-specialist het specialisme in ons dna dragen, wilde ik dat ook met Siemens bereiken. Doordat er drie senior engineers van JB Systems worden toegevoegd aan ons team bereiken we dat in een heel prettig tempo. Dit versterkt ons enorm, vooral in combinatie met de grote proceskennis die wij als bedrijf al hebben.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login