IAI-minicilinders vervangen van pneumatische cilinders

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met de elektrische miniatuurcilinders met 24 V stappen- of servomotor laat de Japanse firma IAI zien dat het ook in het segment van kleine producten eenvoudig is om te schakelen van pneumatisch naar elektrisch aangedreven cilinders. De bouwvorm en de aansturing van de Mini Robocylinders zijn gelijk aan die van pneumatische cilinders, maar elektrische cilinders verbruiken minder energie, maken minder geluid en de actuators kunnen flexibel ingezet worden.

Het type RCP3, voorzien van een parallelle of in-lijn gemonteerde motor, is beschikbaar met slede, uitschuifbare tafel of drijfstang. Afhankelijk van de bouwgrootte, beginnend met een breedte van 22 mm en slaglengtes van 25 tot 300 mm, kunnen massa‘s variërend van maximaal 1 tot 3 kg verplaatst worden.

In de Mini Robocylinders van het type RCA2 is de motor geïntegreerd. Deze zijn dus compact en ruimtebesparend. Met een breedte van 28 mm tot 72 mm kunnen ze 6 kg verplaatsen (1,5 kg in verticale richting) met een slaglengte van 30 mm. De actuator RCA2-SG met dubbelzijdige geleiding is leverbaar met slaglengtes van 25, 50 en 75 mm.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content