IAI drukt ook Belgische paspoorten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Veldhovense IAI Industrial Systems mag twee Bookmaster One-systemen leveren voor het personaliseren van Belgische paspoorten. Zetes heeft daarvoor een order geplaatst. In het eerste kwartaal van vorig jaar worden de twee machines opgeleverd en geïnstalleerd.

Zetes won onlangs de aanbestedingsprocedure. Samen met het Nederlandse Gemalto mag het Brusselse bedrijf vanaf mei 2014 vijf jaar lang de Belgische elektronische paspoorten maken en verdelen. Per jaar gaat het om ongeveer 400 duizend boekjes. De IAI-systemen kunnen de paspoorten volledig personaliseren; de documenten gaan kaal de machine in en komen er volledig bedrukt, gepersonaliseerd en gecheckt weer uit.

Eerder dit jaar maakte IAI al bekend dat het een order had ontvangen van het Haarlemse Morpho, een van de belangrijkste producenten van de Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten. Daar ging het om twee Bookmaster One-systemen en drie Cardmaster One-machines (voor identiteitskaarten).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login