I/O-module met CPU-functionaliteit en Profinet-verbinding Siemens

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De divisie Industry Automation van Siemens heeft aan haar Simatic ET200S-productserie van decentrale I/O-modules een interfacemodule toegevoegd met CPU-functionaliteit. De IM151-8 PN/DP CPU verwerkt besturingstaken en communicatiefuncties via Profinet. De module is ook verkrijgbaar als fail-safe versie IM151-8 PN/DP F-CPU.

Met de IM151-8 PN/DP CPU-module, die dezelfde prestaties levert als een Simatic S7-300 CPU 314, kan de gebruiker in Profinet gesegmenteerde structuren realiseren. De Profinet-interface heeft drie poorten voor lineaire bustopologieën en programmeerfuncties en kan met een Profibus-DP-mastermodule worden uitgebreid. Als Profinet-I/O-controller ondersteunt de module de realtime-eigenschappen RT (Real-Time) en IRT (Isochronous Real-Time) en kan hij tot 128 I/O-devices besturen. Hij is ook inzetbaar voor andere toepassingen door ondersteuning van andere open, TCP/IP-gebaseerde communicatiemethodes.

De fail-safe variant beschikt over een vergroot werkgeheugen van 192 kbyte en kan zowel lokaal als decentraal worden voorzien van standaard en fail-safe uitbreidingen. De fail-safe communicatie is gebaseerd op Profisafe. De module is gecertificeerd tot Sil 3 volgens IEC 61508, voor de toepassing tot Sil 3 volgens EN 62061 en PL E conform EN Iso 13849-1.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login