Hoogniveau-mechatronicatraining opnieuw uit startblokken

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

De training ‘Advanced mechatronic system design’ gaat eind september voor de tweede keer bij The High Tech Institute van start. De training zit bijna vol en dat is best bijzonder. Alleen zeer gevorderde mechatronica-ingenieurs komen er namelijk voor in aanmerking. De combinatie met hoge toelatingseisen zorgt ervoor dat deze training slechts eens in de twee jaar wordt gegeven.

‘Advanced mechatronic system design’ duurt zes dagen en stelt mechatronica-experts in staat om de stap te maken naar multidisciplinair systeemontwerper. De training werd voor het eerst ontwikkeld binnen Philips CFT, het voormalige mechatronica-bolwerk van de gloeilampenfirma. CFT had een training op het oog voor ontwikkelaars en architecten van mechatronische systemen met minimaal zes tot tien jaar ervaring. ‘De training moet technici helpen om geavanceerde technische concepten met elkaar te delen’, zegt Adrian Rankers, huidige cursusleider AMSD en voormalig groepsleider mechatronica bij CFT. ‘Het helpt ze om de stap te maken van technoloog of junior-architect naar medior-architect. In die functie moeten ze met beperkte feitelijke informatie globaal de goede route voor hun team kunnen uitzetten.’

Deelnemers krijgen gedurende zes dagen een zeer intensief programma voorgeschoteld. Dat bestaat uit een mix van presentaties en oefeningen, in combinatie met een casestudy van een precisiesysteem waaraan de deelnemers in teams werken. De vier docenten kiezen elke keer een andere case. Komende sessie van eind september behandelen ze de systeemontwikkeling van een goedkope waferstepper, gebaseerd op huidige vrij beschikbare technologie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login