Hoe kleiner hoe leuker

Angelo Hulshout
Leestijd: 4 minuten

Angelo Hulshout heeft een ambitieus plan om fabrieken efficiënter te maken met behulp van Smart Industry-technologieën als het internet of things, cloud en machine learning. In Mechatronica&Machinebouw rapporteert hij over de voortgang van zijn inspanningen.

Hoe kleiner hoe leuker. Ongetwijfeld denken velen in de Brainport-regio hierbij direct aan chips en nanometers, en aan ASML. Ik wil het echter hebben over kleine bedrijfjes in de maakindustrie. Het is namelijk erg leuk om daarmee te werken. Er blijken in Nederland en in Italië, waar we met Shinchoku actief zijn, op dit moment best wel veel kleine maakbedrijven te bestaan waar qua automatisering nog heel veel te winnen valt.

Dat is leuk, want het geeft ons de mogelijkheid om hen te helpen met die automatisering, gebruikmakend van kennis die we meebrengen vanuit onze ervaring met grotere bedrijven. En het is leuk omdat het we bij het automatiseren dingen mee kunnen nemen waar ze bij die kleintjes in eerste instantie niet aan denken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login