HMI-pakket Copa-Data herkent swipe- en zoombewegingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Copa-Data heeft multitouchtechnologie geïmplementeerd in zijn HMI/Scada-pakket Zenon. De interface kan nu tap- swipe- en zoombewegingen herkennen. Hierdoor kan de gebruiker functieoverzichten, lijsten, mappen en documentatie doorlopen. Hij kan ook gemakkelijk navigeren in de weergegeven pagina‘s en vensters verplaatsten, uitbreiden of verkleinen. Dankzij de open interface is het zelfs mogelijk eigen bewegingen te definiëren en daaraan acties te koppelen. Als voorbeeld geeft distributeur Sigmacontrol dat gebruikers met een s-beweging direct kunnen worden teruggebracht naar het startscherm.

Dankzij multitouch is de navigatiestructuur binnen projecten gemakkelijker te beheren door vervanging van menu‘s en submenu‘s met zogenaamde docks. Dit wordt bereikt door een werkbalk die de centrale symbolen van een project organiseert en zo snelle toegang geeft tot de belangrijkste vensters of toepassingen. De symbolen kunnen worden gerangschikt binnen een dock met behulp van de drag-and-drop-mogelijkheden van multitouchtechnologie. Deze mogelijkheden zijn ook beschikbaar bij proces- en overzichtsvensters. De gebruiker kan ze op zijn HMI visualiseren naar eigen behoefte.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content