Hittech en TU Delft helpen Easyscan aan nieuwe generatie oogscanner

Vilius Čechanavičius was afstudeerstudent aan de TU Delft en werkt inmiddels bij ASML. Erik van Dijk is ceo van Easyscan. Pieter Kappelhof is technologiemanager bij Hittech Group.

Leestijd: 4 minuten

De oogscanner van Easyscan heeft een facelift nodig. Het Rijswijkse bedrijf riep de hulp in van Hittech Multin en de optomechatronicagroep van de TU Delft. Gezamenlijk kwamen ze tot een nieuw en verbeterd design.

Al meer dan tien jaar produceert Easyscan met succes een scanning laser-ophthalmoscoop waarmee opticiens en oogartsen afbeeldingen maken van het netvlies. Het ontwerp van het Rijswijkse bedrijf is compact en kosteneffectief, en levert afbeeldingen van hoge kwaliteit. Easyscan heeft meer dan dertienhonderd apparaten geplaatst in heel Europa – vooral in Duitsland – en in de VS. Hittech Multin is sinds de start van Easyscan als first-tier supplier betrokken bij de productie en productontwikkeling.

Een belangrijke component in de netvliesscanner is de scanspiegelmodule die Easyscan en Hittech gezamenlijk hebben ontwikkeld. Het huidige device is gebaseerd op de technologie voor barcodescanning en bestaat uit twee spiegels: een hogesnelheidsscanner (4,5 kHz) voor de horizontale lijnscans en een laagfrequente scanner (9 Hz) om de scanlijn stapsgewijs in verticale richting over het netvlies te positioneren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login