Hightechmultinational Segula breidt uit naar Nederland

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Segula Technologies vestigt zich op de High Tech Campus Eindhoven. De Franse multinational ontwikkelt mechatronica, elektronica en software, vooral op automotivegebied. In Nederland wil Segula de komende drie tot vijf jaar groeien tot ongeveer honderd medewerkers. Naar verwachting opent het Eindhovense kantoor in juni officieel zijn deuren.

De keuze voor de Nederlandse markt kwam onder meer voort uit de behoefte in de buurt te zitten van opdrachtgevers als ASML, Daf, Fei, Philips en Tomtom. ’Hightech, automotive en medische technologie zijn van oudsher sterk aanwezig in Nederland‘, aldus managing director Evert Rietdijk. ’Segula faciliteert de bestaande industrie door als ketenleverancier op te treden: we leveren van idee tot prototype en van product tot service. We bieden bedrijven de mogelijkheid een of meer delen van hun productieproces aan ons uit te besteden.‘

Bij uitbesteding van delen van de keten hoort de aanwezigheid van lokale ondersteuning. Segula is dan ook van plan in de nabije toekomst meer vestigingen te openen in Nederland. Het bedrijf kijkt onder meer naar de regio‘s rond Amsterdam (finance en IT), Geleen (chemie), Leiden (bio), Rotterdam en Wageningen (voedingsmiddelen).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login