HBM levert complete meetketens voor productieprocessen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) brengt complete meetketens op de markt voor het opnemen van kracht en koppel. De meetketens bevatten de benodigde sensoren, de elektronica en de software voor de verwerking van de meetgegevens. Engineers en systeemontwerpers hoeven dus geen afzonderlijke componenten van verschillende leveranciers meer te kiezen en te integreren. De meetketens van HBM zijn te gebruiken voor het monitoren van kracht, verplaatsing en koppel in geautomatiseerde productie- en assemblageprocessen. Onderdelen die niet aan de vereiste specificaties voldoen, worden al tijdens het productieproces gesignaleerd. Dat vermindert de hoeveelheid afgekeurde producten.

De individuele componenten van de HBM-meetketens zijn ontwikkeld voor zware industriële toepassingen. De ingebouwde MP85A-controller kan zelfs bij extreem hoge snelheden continu en realtime een breed scala aan procesparameters monitoren. De besturing communiceert over Ethernet met de server die de productie aanstuurt. De interface naar de uiteindelijke procesaansturing varieert van analoge signalen tot gedetailleerde monitoringsoftware. Via de MP85A is alle informatie over procesresultaten en meetcurves, maar ook over individuele componenten en machines, te selecteren en op te slaan.

De sensortechnologie kan optioneel worden aangevuld met een serie componenten die de installatie en montage in machines vergemakkelijken. Indien gewenst, kan HBM de gebruikers ondersteunen bij de implementatie van de oplossingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content