Haakse tandwielkasten Poggi nog roestbestendiger

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Serie 5000 is de nieuwste generatie haakse tandwielkasten van Poggi Trasmissioni Meccaniche. De overbrengingen zijn gemaakt uit rvs AISI 316, om te kunnen voldoen aan de behoefte uit marktsegmenten zoals de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische, maritieme, chemische, textiel-, papier- en foto-markt. De uitwendige afmetingen van de 5000-reeks zijn uitwisselbaar met de standaard aluminium 4000-serie.

Bij alle overbrengingsverhoudingen worden de behuizingen en de externe assen vervaardigd uit rvs AISI 316. Dat materiaal is van een betere kwaliteit dan de AISI 304 en staat voor een betere corrosiebestendigheid. Het oppervlakte van de behuizing is elektrolytisch gepolijst, glasgestraald en de assen zijn op nauwkeurige tolerantie geslepen. Specials kunnen in overleg met de klant worden geproduceerd, meldt de Nederlandse distributeur Technisch Bureau Hengelo.

De tandwielkasten zijn berekend op een ingaande snelheid van 1400 RPM. Standaard temperatuurbereik ligt tussen -18 en 80 graden Celsius. Door zorgvuldige montage en controle van de tandwielen worden ook bij hogere toerentallen geruisloze overbrengingen bereikt. De tandwielkasten worden af-fabriek reeds van levenslange smeermiddelen voorzien, waardoor bijvullen of oliewissel niet van toepassing is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content