Groen licht voor Brainport Industries Campus

Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense gemeenteraad heeft in december ingestemd met het bestemmingsplan waarin de eerste fase van de Brainport Industries Campus is geregeld. Er kan nu worden gestart met de constructie van het eerste gebouw, waar KMWE eind 2017 zijn intrek in zal nemen. Het is de bedoeling dat daarna elke drie tot vier jaar – afhankelijk van de behoefte – een nieuw gebouw wordt opgeleverd, tot het geplande aantal van vijf is bereikt.

Conceptueel is de Brainport Industries Campus (BIC) vergelijkbaar met de High Tech Campus (HTC): bedrijven werken er samen en delen faciliteiten. Maar waar de HTC de nadruk legt op r&d en productontwikkeling, richt de BIC zich op de maakindustrie. Het nieuwe bedrijfsterrein is ‚Äėnadrukkelijk ingestoken om anders te gaan samenwerken en zo innovatie te bevorderen‚Äô, aldus een factsheet over het project. Ook dient de BIC als nationaal en internationaal uithangbord voor de Nederlandse maakindustrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login