Grijpers Festo alternatief voor standaard opties

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Festo lanceert twee nieuwe grijpers: de radiale HGRC en de hoekgrijper HGWC. Beide uitvoeringen zijn beschikbaar in de formaten 12, 16 en 20 mm met openingshoeken van 15, 40 en 90 graden. Het ontwerp is robuust en flexibel en levert een hoge klemkracht. Bovendien kunnen de grijpers zowel intern als extern klemmen, waarbij het theoretische koppel per vinger, afhankelijk van de bouwgrootte, 36, 86 en 170 Nm bedraagt.

De klemmen bieden een herhalingsnauwkeurigheid van ±0,05 mm bij een maximale schakelfrequentie van 3 Hz. De tijd die de grijpers nodig hebben om te openen en te sluiten, bedraagt nog geen 100 ms bij een werkdruk van 6 bar. Doordat sensoren (SME-10 en SMT-10) in de eindposities zijn te integreren, is altijd een gecontroleerde, veilige beweging uit te voeren.

De aandrijving van de grijpers gebeurt via een zuiger die zijn lineaire beweging via een heugel of rondsel in respectievelijk een radiale of hoekbeweging omzet. Hiermee is de constante grijpkracht over de totale beweging beschikbaar. Door toepassing van een heugel of een rondsel zullen de grijpers bovendien automatisch centreren. Verder heeft Festo levensduursmering toegepast, waardoor ze ruim tien miljoen schakelingen mee kunnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content