Grassair helpt Huijbregts met compressorinstallatie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

L&F Machinebouw uit Helmond heeft een nieuwe productiehal in gebruik genomen. Grassair uit Oss leverde daarvoor de persluchtinstallatie, gebaseerd op een drietal schroefcompressoren inclusief intelligente besturing, droger- en filterinstallatie. L&F is onderdeel van de Huijbregts Groep, die kleur-, geur- en smaakstoffen in poedervorm levert aan de voedingsmiddelensector. De eisen aan de kwaliteit en zuiverheid van de perslucht zijn daarom zeer hoog.

De Huijbregts-fabriek in Helmond produceert zo‘n 1500 ton per week. De poeders worden nauwkeurig afgewogen, gemengd en verpakt. Eindproducten zijn poedermixen voor de snackindustrie, maar ook bijvoorbeeld coffeecreamers, bakkerijgrondstoffen en mixen voor limonades. L&F Machinebouw bouwt en beheert de productiemachines voor de Huijbregts Groep.

L&F had op vier plaatsen kleinere compressoren staan die tezamen de decentrale persluchtvoorziening voor hun rekening namen. Niet ideaal dus. De nieuwbouw in Helmond was een goed moment om de oudere compressoren te vervangen en het persluchtstation te centraliseren in de nieuwe hal. Voor de persluchtdistributie is daarin ook een nieuw roestvaststalen leidingnet aangelegd dat is onderverdeeld in afsluitbare secties, wat makkelijk is bij reparatie en onderhoud. Drie bestaande buffertanks zijn gehandhaafd waardoor er een constantere druk in het persluchtnetwerk is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content