GE en Fanuc uit elkaar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

GE en Fanuc hebben aangekondigd hun joint venture GE Fanuc Automation Corporation op te heffen. De bedrijven denken dat het voor de verdere ontwikkeling van de kerncompetenties opgebouwd binnen de samenwerking beter is om elkaar los te laten. De software, de services, de embedded systemen en besturingen gaan naar GE, dat daarvoor het onderdeel Intelligent Platforms in het leven roept. Fanuc ontfermt zich over de CNC-business.

Sinds zijn oprichting in 1986 is GE Fanuc Automation Corporation uitgegroeid tot een belangrijke hightechspeler in industrieën als defensie en overheid, energie, telecom en water. ’Onze missie was onze afzonderlijke CNC- en PLC-activiteiten samen zakelijk en technisch uit te bouwen en dat is gelukt‘, zegt Fanuc-topman Seiuemon Inaba. ’Binnen de joint venture hebben beide bedrijven hun vleugels uitgespreid en de huidige marktomstandigheden zijn dusdanig dat het van het grootste belang is om deze nieuwe mogelijkheden verder te benutten. Voor beide partijen is het daarbij het best om te gaan voor de eigen kansen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login