Frencken investeert 3 miljoen in bewerkingsmachines

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Machinefabriek Gebrs. Frencken heeft voor drie miljoen euro aan bewerkingsmachines aangeschaft. Met deze fijnmechanische systemen kan de dochteronderneming van Frencken Europa nog nauwkeuriger en sneller complexe producten maken voor de vliegtuigindustrie, semicon en de analytische en medische sector.

Het grootste gedeelte van de investering zijn twee vijfassige machines gekoppeld aan een robot, die 107 pallets kan verplaatsen. 462 gereedschappen kunnen worden geactiveerd per machine. Door deze vernieuwde werkwijze kan Frencken een enorme tijdwinst boeken en nog secuurder werken. Businessunitmanager Michel Steenbakkers: ‚ÄėProducten worden steeds complexer en de klant wil dat we steeds sneller leveren. Investeren is vooruitdenken om de werkgelegenheid van onze vakmensen te garanderen en om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen.‚Äô

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login