Paul van Gerven
27 November 2018

De markt voor geavanceerde chipverpakkingen groeit van 24 miljard dollar in 2017 naar 38 miljard dollar in 2022, of 9,7 procent gemiddeld per jaar (cagr). Dat voorspelt marktonderzoeker New Venture Research. Dat komt door groei van de chipverpakkingsmarkt als geheel, maar ook omdat het aandeel van geavanceerde verpakkingen – gemeten in omzet – daarin toeneemt. In 2017 waren geavanceerde verpakkingen goed voor zo’n 37 procent van de markt, in 2022 is dat gestegen naar 42 procent, verwacht New Venture Research.

Bron: New Venture Research

De toename is mede te danken aan de toenemende populariteit van multichipverpakkingen: dicht op elkaar verpakte en sterk geïntegreerde chips. Fabrikanten van smartphones lopen wat dat betreft het hardst, met een gemiddelde groei op stuksbasis van 12,7 procent per jaar. De automotive/aerospace (11,9 procent), medische/industriële (10,8 procent) markten zitten daar echter niet ver achter.

Op de Novio Tech Campus in Nijmegen start volgend jaar het Chip Integration Technology Centre (CITC). Daar komen chipfabrikanten, -testers en -verpakkers, machinebouwers, materiaalleveranciers, software- en modelontwikkelaars en onderzoeksgroepen bij elkaar om precompetitief chipintegratietechnologie te ontwikkelen via een open-innovatieformule.