Foodmachinebouwer FTNON overgenomen door participatiemaatschappij

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON) is overgenomen door de Amsterdamse participatiemaatschappij Active Capital Company (ACC). Drie leden uit het bestaande managementteam gaan samen met ACC het bedrijf besturen. Op deze manier blijft er na het vertrek van de voormalige directeur en grootaandeelhouder Leo te Brake voldoende ervaring in huis voor een stabiele en succesvolle toekomst, verwachten de partijen.

De bouwer van geavanceerde machines voor de verwerking van onder meer salade, groente en fruit was op zoek naar een partner die kennis heeft van machinebouw en daarnaast ook past bij de bestaande ambities van FTNON. ’Het is voor ieder bedrijf lastig om een goede opvolger te vinden als een directeur terugtreedt. We zijn daarom erg blij dat we ons allemaal goed voelen bij hoe we het nu hebben vorm gegeven‘, aldus commercieel directeur Wilco Fauth. ’Met ACC hebben we niet alleen een partij gevonden met veel ervaring in machinebouw, onze ambitie is ook dezelfde: wereldwijd hoogwaardige en innovatieve machines voor de foodindustrie ontwikkelen en vermarkten.‘

In de nieuwe bedrijfsvorm heeft participatiemaatschappij Active Capital Company een meerderheidsbelang. Het huidige managementteam, dat bestaat uit Wilco Fauth, Dries Baars en Bert Koekkoek, blijft aan en heeft zijn aandelenbelang vergroot. Fauth: ’Te Brake, onze voormalig directeur, gaat weg na zo‘n veertig jaar. Met de expertise van ons team, gecombineerd met de staat van dienst die ACC heeft in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, zien wij de toekomst zonnig tegemoet.‘ Op dit moment werken er ongeveer tachtig mensen bij FTNON, in zowel Almelo als Californië.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login