Fontys sluit overeenkomsten met Holst en Innophysics

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vorig week is Fontys Hogeschool samenwerkingsverbanden aangegaan met R&D-instituut Holst Centre en Vision Dynamics-dochter Innophysics. Een van de onderzoekslijnen bij Holst is gericht op flexibele elektronica. De materialen en de dunnefilmtechnieken die hierbij worden gebruikt, sluiten goed aan bij de activiteiten van het lectoraat Thin Films & Functional Materials van Fontys. De samenwerking maakt het voor Fontys-studenten mogelijk om stage- of afstudeeropdrachten te doen bij Holst Centre, docenten kunnen up-to-date blijven door de nieuwste ontwikkelingen bij het R&D-centrum van dichtbij te volgen.

Een ander belangrijk project van het Fontys-lectoraat is het inkjetprinten van functionele materialen. Om de printresultaten te verbeteren bedacht Innophysics de microplasmatechniek en ontwikkelde hiervoor een apparaat. Bij microplasmaprinten worden op microscopische schaal kleine bliksemontladingen gegenereerd. Deze ontladingen zorgen voor een oppervlaktemodificatie die het uitvloeien van inkten op het oppervlak beïnvloedt. Fontys mag deze microplasmaprinter van Innophysics nu gebruiken. Eerder schafte de hogeschool al een compacte elektronenmicroscoop van Phenom World en een inkjetprinter van Pixdro aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login